
En lækker saltkaramel is med både karamel i iscremen og karamelsauce swirls gennem isen. Opskriften her er til ismaskine.
Isen bliver ikke så hård pga. den megen sukker i isen (fra karamellen også), så den er klar til at spise, så snart den tages ud af fryseren.
Skulle du få lyst til at lave andre lækre sager med saltkaramel, så har jeg en saltkaramel cheesecake med oreobund, som varmt kan anbefales!
900 ml
Ingredienser
Saltkaramel:
- 70 g smør
- 250 g piskefløde
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 tsk havsalt
- 125 g sukker
- 125 g glukosesirup
Iscremen:
- 1 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepasta)
- 140 g sukker
- 2 æg
- 3 dl piskefløde
- 2 dl sødmælk
- 60 g karamel
- 60 g karamel til swirls
Fremgangsmåde
Karamelsauce:
Gør alle ingredienser klar:
- Skær smørret i mindre stykker.
- Bring piskefløden til kogepunktet i en kasserolle og sluk for varmen.
- Stil vanilje og salt klar.
Kom sukker og glukosesirup i en gryde. Tænd op for medium-høj varme og lad det smelte sammen til det bliver rav-brunt (185 grader). Hold øje med din karamel hele tiden!
Tilsæt smørret i små stykker og skru ned til medium varme.
Tilsæt den varme fløde lidt efter lidt, mens du pisker hele tiden.
Hvis du vil have din karamel til at være brød i konsistensen, så kog den indtil du når 103-105 grader.
Hvis din karamel skal være fast 110 grader. Tilsæt vaniljepasta og havsalt.
Kom din karamel i et rent glas og lad den køle ned, før du sætter det i køleskabet.
Iscreme:
Skrap vaniljekornene ud og bland dem med en smule af sukkeret. I en skål pisker du æggene, vaniljen og sukkeret sammen til en tyk og sej æggesnaps. Æggene skal lysne meget i farven. Tilsæt fløde og sødmælk og pisk det kort sammen. Hæld det i ismaskinen og følg dens instruktioner.
Før isen er kørt helt færdig tilsætter du 60 g karamel, mens maskinen stadig kører.
Hæld iscremen i en beholder og fordel de sidste 60 g karamel over isen og vend det rundt med skaftet af en ske, så du får lommer af karamelsauce i isen.
Sæt isen på køl i min. 3 timer.
Isen kan serveres direkte fra fryseren.
