Cheesecake er godt. Karamel er godt. Chokolade er godt. Hvorfor ikke kombinere de tre til en fantastisk treenighed? 3 x godt!
Man kan enten købe dulce de leche færdiglavet på dåse (som jeg gør) eller koge en dåse med kondenseret mælk i en 3-4 timers tid (sørg for at dåsen er dækket med vand under hele kogningen).
15-20 stk.
Ingredienser
Bund
- 190 g digestive kiks
- 60 g smør, smeltet
Cheesecake
- 680 g flødeost, stuetemperatur
- 1 dl græsk yoghurt eller creme fraiche, stuetemperatur
- 3 æg, stuetemperatur
- 230 g sukker
- 1 stang vanilje, kornene skrabet ud og blandet med en smule af sukkeret
Ganache
- 100 g chokolade, hakket (jeg valgte 70% chokolade, men du kan sagtens vælge noget mildere, hvis du ikke ønsker en så kraftig chokoladesmag)
- 1 dl fløde
- 1/2 dåse eller 200 g dulce de leche til overtræk
Fremgangsmåde
Beklæd en ca. 30×20 cm form med bagepapir. Klip bagepapiret i to stykker og placer dem i formen så der ikke kommer nogen folder.
Blend let knuste kiks og smeltet smør godt sammen eller knus kiksene i en lukket pose (sørg for at der er minimalt med luft i posen, ellers går den i stykker, når du slår på den) og bland dem med smørret. Pres bunden ned i formen (den er ret løs). Sæt bunden på køl, mens cheesecake fyldet laves.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Rør flødeosten cremet på en røremaskine. Tilsæt creme fraiche, sukker og vanilje. Rør til det er netop sammenblandet. Sørg for at der ikke er flødeosteklumper. Tilsæt æggene et ad gangen og rør mellem hvert æg. Hæld blandingen over bunden og bag i 40-50 minutter eller til midten er fast og siderne er let sprækkede og svulmede op. Kagen vil stadig være blævrende, når du tager i formen, men det er ok. Bare den ikke er flydende. Køl kagen ned ved stuetemperatur (den vil falde lidt sammen) i ca. 1 time eller til den er blevet fast.
Spred dulce de leche over kagen.
Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op til kogepunkt og hæld den over chokolade. Lad det stå i ca. 2 minutter før du så rører ganachen glat. Hæld ganachen over kagen.
Skær nu kagen ud i små “barer”. Sørg for at vaske kniven efter hvert snit, så du får nogle pæne og rene sider på barerne. Velbekomme