Da jeg var barn, lavede vi altid havregrynskugler efter opskriften i et af mine Anders And blade. Den indeholder dog et æg og det er de fleste ikke så vilde med i dag. Jeg har derfor ændret lidt i opskriften.
ca. 30 stk.
Ingredienser
- 80 g blødt smør
- 75 g havregryn
- 75 g sukker
- 40 + 25 g kokosmel
- 35 g kakaopulver
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1 1/2 spsk vand
Fremgangsmåde
Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål. Tilsæt havregryn, sukker, 40 g kokosmel, kakaopulver og vaniljepulver. Ælt det godt sammen. Tilsæt 1 spsk vand og se om massen vil samle sig. Tilsæt evt. 1/2 spsk mere.
Tril kuglerne i mundrette bider og rul dem i de resterende 25 g kokosmel.
Enkelt og lækkert!