Dette er min udgave af en key lime pie. Det er en lækker og frisk kage, som på en og samme tid minder en om en meget blød citronfromage og en cheesecake. Den er helt perfekt til en sommereftermiddag eller -aften. Og så er den super nem at lave.
Eftersom vi ikke kan få limefrugter fra Key West i Danmark, måtte jeg erstatte noget af limesaften med citron. Jeg har faktisk ikke smagt en ægte key lime pie. Af en eller anden grund fik jeg ikke key lime pie, da vi var i Florida (huge mistake!), men jeg ved, at key west limefrugter ikke er lige så bitre som de limefrugter, vi kan købe, så derfor har jeg valgt at erstatte noget af limen med citron.
8-10 personer
Ingredienser
- 250 g digestive kiks
- 100 g smør, smeltet
- 3 øko limes
- 2 øko citroner
- 8 æggeblommer
- 2 dåser kondenseret mælk (2 × 397 g)
Pynt
- 4 1/2 dl piskefløde
- Lime og citron, skiver og skal
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 170 grader. Spænd et stykke bagepapir ud over bunden af en 22 cm springform og smør både sider og bagepapir godt.
Knus kiksene groft og kom dem i en blender. Blend dem og hæld det smeltede smør i, mens blenderen kører. Pres bunden godt ud i springformen og halvt op ad siderne.
Bag bunden i 20 minutter, eller til den er gylden. Lad den køle helt af.
Sæt ovnen på 150 grader.
Rul limefrugterne under et let pres fra din håndflade. Riv skrællen af limefrugterne og citronerne. Pres saften fra limefrugterne og citron.
Pisk æggeblommerne let sammen med et almindeligt piskeris. Tilsæt mælken, saften og skallen. Pisk forsigtigt blandingen sammen. Hæld blandingen i den afkølede bund.
Bag kagen i 20-30 minutter. Mærk efter på kagen om den føles fast i siderne. På midten må den gerne blævre en smule, men ikke være flydende. Lad kagen køle helt af i formen. Dæk den direkte med husholdningsfilm for at undgå kondens. Sæt den i køleskabet i minimum 1 time eller gerne til dagen efter.
Lige før servering piskes fløden til blødt skum og kagen dekoreres med lime/citronskiver og -skal.