
En klassiker fra min barndom. Det er som om den har mistet lidt popularitet, hvilket jeg ikke rigtig forstår. Den har den skønne, knasende smag af chokolade og marcipanens sødme. Dét kan jeg rigtig godt lide. Og selvfølgelig som altid når noget er hjemmelavet, kan man jo helt selv bestemme hvor meget smæk der skal være på smagene, så her får du marcipan og chokolade i en helt perfekt symfoni.
900 ml
Ingredienser
- 1 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepasta)
- 140 g sukker
- 2 æg
- 3 dl piskefløde
- 2 dl sødmælk
- 100 g revet marcipan
- 70 g hakket chokolade
Fremgangsmåde
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med en smule af sukkeret. I en skål pisker du æggene, vaniljen og sukkeret sammen til en tyk og sej æggesnaps. Æggene skal lysne meget i farven. Tilsæt fløde og sødmælk og pisk det kort sammen. Hæld det i ismaskinen og følg dens instruktioner.
Hak i mellemtiden chokoladen i passende små stykker og riv marcipanen groft.
Når iscremen er færdig vender du chokoladen og marcipanen i og vender det rundt til det er godt blandet sammen. Så sætter du isen på frys i min. 2 timer.
Isen kan scoopes direkte fra fryseren.
