En lækker efterårsversion af en bagt cheesecake, som har det søde og syrlige fra æbletern og en ekstra sprødhed fra crumblen.

8 cheesecake barer

Ingredienser

Æblefyld
  • 2 spsk smør
  • 2 æbler (en æbletype, der er fast og sprød)
  • 50 g brun farin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 tsk vand
Crumble
  • 60 g hvedemel
  • 35 g rørsukker
  • 25 g marcipan
  • 60 g koldt smør
Bund
  • 145 g digestive kiks (14 stk)
  • 45 g smør, smeltet
Cheesecake
  • 540 g flødeost, stuetemperatur
  • 0,75 dl græsk yoghurt eller creme fraiche, stuetemperatur
  • 2 æg, stuetemperatur
  • 150 g sukker
  • 0,5 stang vanilje
Pynt
  • Sigt evt. over flormelis

Fremgangsmåde

Æblefyld

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker (ca. 1,5 cm). 

Smelt smørret i en stor pande og steg æblestykkerne, brun farin, citronsaft, kanel og ingefær ved middel varme i 5-7 min. Æbler skal begynde at blive bløde og deres saft begynder at tykne. 

Rør majsstivelsen ud i vandet og tilsæt det til æblerne. Lad det koge i yderligere 1 minut. 

Hæld æblerne over i en skål og lad dem køle helt af.

Crumble

Bland mel, rørsukker og groft revet marcipan. Skær det kolde smør i tern og kom det i de andre ingredienser. Nuldr det hurtigt sammen med fingrene til en smuldrende dej. Sæt til side.

Bund

Beklæd en ca. 20×20 cm form med bagepapir. Klip bagepapiret i to stykker og placer dem i formen så der ikke kommer nogen folder.

Forvarm ovnen til 175 grader.

Blend kiksene og smeltet smør godt sammen eller knus kiksene i en lukket pose (sørg for at der er minimalt med luft i posen, ellers går den i stykker, når du slår på den) og bland dem med smørret. Pres bunden ned i formen (den er ret løs). Forbag bunden i 10 min.

Cheesecakecreme

Rør flødeosten cremet med en elpisker. Tilsæt creme fraiche, sukker og vanilje. Rør til det er netop sammenblandet. Sørg for at der ikke er flødeosteklumper. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk mellem hvert æg. 

Hæld blandingen over den forbagte bund. Fordel æblefyldet over cremen og gør det samme med crumbledejen. 

Bag i 35-40 minutter. Kagen vil stadig være blævrende, når du tager i formen, men det er ok. Bare den ikke er flydende. Køl kagen ned til stuetemperatur og lad den derefter blive kold i køleskabet i min. 2 timer.

Sigt evt. lidt flormelis over kagen. Skær kagen ud i rektangulære barer – størrelsen er helt op til dig.