Udgangspunktet er cookies and cream. En ultra blød cheesecake med chokoladestykker og citron på en chocolate chip cookie bund.

Opskriften er en sammenblanding Cupcake Jemmas Chocolate chip cookie cup cupcakes og Cookie dough cheesecake.

Cookiedejen indeholder tre slags sukker. Du kan selvfølgelig nøjes med en eller to slags, men smagen af cookiesne vil så ændre sig.
Har du ikke lyst til at få de ekstra cookies, kan du pakke den anden halvdel af dejen godt ind i husholdningsfilm og fryse den i en tre måneders tid. Det er svært at gøre dej portionen mindre pga. det ene æg, der skal i.

8-10 personer

Ingredienser

Cookie bund

  • 250 g mel
  • 1 1/2 tsk maizena
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 60 g mørk chokolade, 70 %
  • 115 g blødt smør
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk rørsukker
  • 170 g lyst muscovado sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Cheesecake

  • 2 dl piskefløde
  • 500 g flødeost
  • 100 g flormelis, sigtet
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 øko citron, skrallen heraf
  • 40 g hakket mørk chokolade, 70 %

Pynt

  • 1/2 dl piskefløde
  • Chocolate chip cookies
  • Kakaonibs

Fremgangsmåde

Pisk forsigtigt mel, natron, salt og blendet chokolade sammen. Sæt til side.

Rør smør og de tre slags sukker sammen med en røremaskine. Pisk ægget let sammen med vaniljen og tilsæt til smør-sukkerblandingen rør til sammenblandet. Tilsæt tilsidst mel-chokoladeblandingen og rør til sammenblandet. Del dejen i to lige store dele.

Spred den ene del af dejen ud i en 20 cm smurt springform. Bag ved 170 grader i 15-17 minutter.

Bag resten af dejen som cookies i ca. 7 min. (ca. små 30 cookies).

Afkøl cookiebunden og cookiesne helt.

Cheesecake
Pisk fløden meget let. Den skal bare lige begynde at tykne.

I en anden skål kommer du flødeost, sigtet flormelis, vanilje og citronskal. Det piskes sammen. Tilsæt din piskede fløde og pisk det til det netop er sammenblandet. Vend chokoladestykkerne i.

Spred fyldet over cookiebunden og sæt den i køleskabet i min. 3 timer.

Pynt kagen med rosetter af flødeskum, læn en cookie op ad hver roset og drys med kakaonibs over midten af kagen. Velbekomme!