Ah! Mere chokolade! En kage, der får enhver chokoladeelskers hjerte til at smelte!

Opskriften er inspireret af The Hummingbird Bakerys Mississippi mud pie.

8-10 personer

Ingredienser

Bund

  • 220 g mel
  • 1/4 tsk salt
  • 125 g smør, koldt
  • 1/2 tsk vaniljepasta
  • 2 spsk koldt vand
  • ris, tørrede bønner eller lignende til blindbagning (ukogte)

Fyld

  • 150 g mørk chokolade 70%
  • 50 g smør
  • 1 spsk sirup
  • 6 æg
  • 300 g lys muscovado sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 3 1/2 dl piskefløde
  • 250 g friske brombær
  • en håndfuld kakaonibs eller høvlet mørk chokolade

Fremgangsmåde

Bund
Skær smørret ud i mindre stykker og bland det med mel, salt og vanilje i en skål til det ligner sand. Tilsæt én spiseske vand ad gangen og tryk dejen sammen. Ælt ikke. Dejen skal blot lige samle sig og må ikke blive for våd. Form dejen til en rund disk og pak den i husholdningsfilm og lad den hvile 1/2 time i køleskabet.

Forvarm ovnen til 170 grader.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir, så den passer til din tærteform (ca. 26 cm). Tag bagepapiret og flip det på hovedet over formen. Tag forsigtigt bagepapiret af og ret dejen til i formen. Tryk forsigtigt dejen ud mod kanten af formen og ind i formens buer. Kør din kagerulle henover tærteformens kant, så det overskydende dej falder af. Ret igen kanterne lidt til. Tag bagepapiret (fra udrulningen), krøl det sammen, bred det ud igen over tærtebunden, læg det i tærteformen og fyld det med ris, bønner eller lignende til blindbagning. Bag nu tærtebunden i 10 minutter. Tag så bagepapiret med fyld ud og bag bunden i yderligere 10 minutter.

Imens tærten bager laves fyldet.

Fyld
Hak eller bræk chokoladen i mindre stykker og læg dem i en skål, der kan tåle at stå over vandbad eller en til mikroovn. Tilsæt smørret og siruppen. Smelt det sammen over et simrende vandbad eller i mikroovn. Tag det derefter af varmen og lad det køle lidt ned, mens du laver resten af fyldet.

Kom æg, sukker og vanilje i en stor skål og pisk det godt sammen med en elpisker. Hæld langsomt den let afkølede chokoladeblanding i, mens du pisker på lav hastighed. Hæld så dejen i tærteformen og bag den i 35-40 minutter. Stil tærten på en rist og lad den køle helt af. Dæk den så med film og kom den i køleskabet til næste dag.

Før servering piskes fløden til en let skum, som fordeles over den kolde kage. Pynt med brombær og kakaonibs eller chokoladestykker og server.