Det her er den bedste og mest svampede banankage, jeg nogensinde har smagt!

Hvis du ikke kan finde modne bananer i supermarkedet så fortvivl ikke. Du kan tænde ovnen på grill og lægge bananerne med skræl ind i varmen i nogle minutter. Så er der pludselig modne bananer 

Jeg kan godt lide chokolade i min banankage, så jeg har tilføjet lidt her.

5-7 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 100 g smeltet smør, lunt
  • 125 g mel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 250 g modne bananer
  • 50 g mørk chokolade, hakket

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader. Forbered en brødform ved at smøre den med smør og klip et stykke bagepapir så det passer til længden af brødformen og læg det så tværs over, så siderne er dækket og enderne blot smurt med smør.

Pisk æg, sukker og vanilje godt sammen. Hæld det smeltede smør langsomt i æggeblandingen under omrøring. Sigt mel og bagepulver i. Mos bananerne og vend dem og chokoladestykkerne i dejen.

Hæld dejen i brødformen og bag den i ca. 50-55 min. nederst i ovnen. Kagen skal være fast og et træspyd skal komme op uden rå dej.