Det her er den bedste og mest svampede banankage, jeg nogensinde har smagt! Opskriften er fra Nikolaj Kirks Hverdagsmad – en rigtig god kogebog, i øvrigt.
Hvis du ikke kan finde modne bananer i supermarkedet så fortvivl ikke. Du kan tænde ovnen på grill og lægge bananerne med skræl ind i varmen i nogle minutter. Så er der pludselig modne bananer
Jeg kan godt lide chokolade i min banankage, så jeg har tilføjet lidt her.
10 personer
Ingredienser
- 6 æg
- 350 g sukker
- 1 vaniljestang, kornene (eller 1-1 1/2 tsk vaniljesukker)
- 200 g smeltet smør, lunt
- 250 g mel
- 15 g bagepulver
- 6 modne bananer
- 50-100 g mørk chokolade, hakket
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt. Hæld det smeltede smør langsomt i æggeblandingen under omrøring. Sigt mel og bagepulver i, lidt ad gangen. Mos bananerne og vend dem og chokoladestykkerne i dejen.
Hæld dejen i en smurt eller bagepapirsbeklædt bageform og bag den i ca. 45 min. nederst i ovnen. Kagen skal være fast og et træspyd skal komme op uden rå dej.
OBS! Jeg bruger en brødform til at lave banankage og så skal kagen have noget længere i ovnen. I min ovn bliver det til 1 time 15 min. Men igen, test med et træspyd.