Jeg prøvede lemon poppy seed cupcakes første gang, da en veninde havde en shake’n’bake pakke med hjem fra USA til mig. Jeg tænkte først, at det var da en spøjs blanding, men det er rigtig godt og det er faktisk gået hen og blevet en af mine yndlingskager.

Det er vigtigt at smør og æg er stuetempererede ellers vil dejen skille. Det går dog nok også, hvis din dej skiller. Rør blot mel i dejen og bag den som intet var hændt.

8 personer

Ingredienser

  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 270 g sukker
  • 2 spsk blå birkes, strøjne
  • Skal af 1 citron
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 æg, stuetemperatur og letpiskede
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,75 dl mælk

Glasur

  • Saft og skal af 1/2 citron
  • 150 g flormelis
  • en smule vand

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader. Spænd et stykke bagepapir ud over bunden af en 20 cm springform.

Pisk smør og sukker til det er let og luftigt. Tilsæt birkes, citron skal og saft og rør godt. Tilsæt de piskede æg og rør igen godt. Sigt mel og bagepulver i skiftevis med mælken. Hæld dejen i springformen og glat overfladen.

Bag kagen i 10 min. og skru så temperaturen ned til 170 grader og bag videre i 40-45 min., eller til et træspyd kommer op uden dejrester.

Køl kagen af på en ovnrist.

Glasur: Bland citronsaft og skal med flormelis til det har den rette konsistens (den skal være rimelig tyk). Hæld glasuren over den kolde kage og server.