Disse cookies her er lavet med brunet smør, som tilføjer en nøddeagtig smag, som går rigtig godt med bananen og chokoladen. Jeg har dog også tilføjet pekannødder for lidt ekstra crunch.

Den brunede smør skal laves lidt tid i forvejen, fordi den skal blive fast igen efter, at den er smeltet og har brunet.

Som med mine andre cookieopskrifter, så kan disse fryses efter, at du har delt dem ud i kugler. På den måde kan du nemt have cookies klar, hvis lysten eller nogle gæster melder deres ankomst.

Hvis du har lyst til at prøve andre cookies, så har jeg f.eks. hindbær og hvid chokolade cookies, chokoladecookies eller chokolade og pistacie cookies.

12 stk.

Ingredienser

  • 180 g smør
  • 75 g brun farin
  • 175 g sukker
  • 1 æggeblomme
  • 110 g moden moset banan (vægten her er uden skrællen)
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 240 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • 50 g pekannødder, grofthakkede
  • 100 g mørk chokolade, 56%, hakket eller i knapper

Fremgangsmåde

Brunet smør:

Smelt 180 g smør i en gryde og lad det koge ved medium varme, mens du jævnligt rører i det. Pas på, det kan godt sprutte ret meget i starten. Når du kan se små hvide flager nede i smørret, så skal du blive hos det og sørge for, at det ikke brænder på. De hvide flager vil begynde at blive brune. Lad dem blive mørkebrune og hæld så den brunede smør over i en skål og sæt den på køl til, smørret får en konsistens som fast, men blødt smør.

Cookiedej:

Rør 140 g blødt brunet smør, brun farin og sukker på en røremaskine med spaden i ca. 5 min. til det er luftigt. Tilsæt æggeblommen, bananen og vaniljepasta og rør godt. 

Sigt hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen. Sæt til side.

Blend pekannødderne groft i en minihakker og hæld dem i melblandingen.

Skru røremaskinen ned på lav hastighed og tilsæt melblandingen. Bland kun til dejen netop har samlet sig. 

Tilsæt mørk chokolade og rør igen rundt ved lav hastighed i et par sekunder.

Vej cookiedej a ca. 50 g af, saml dem til kugler. Placer dem på et skærebræt eller en stor beholder, hvor de kan stå uden at røre hinanden. Sæt dem i fryseren i min. 3 timer. Når de er helt frosne, kan du pakke dem, som du ikke skal bage nu i en pose eller beholder.

Forvarm ovnen til 175 grader med bagepladen i ovnen.

Placer max. 4 cookiebolde på en bageplade med bagepapir (de flyder meget ud). Bag dem i ca. 13 min.

Lad dem køle af på en rist (først med bagepapiret under og så uden), før du sætter tænderne i dem.